Ceva Sante Animale România & Adăpostul de Câini Smeură – A.U.L.I.M.

Cel mai mare adăpost de câini din lume, cea mai mică rată de bebesioze din România.

Zilele trecute am avut ocazia să vizitez  A.U.L.I.M.-  Adăpostul de Câini Smeura. Pentru că am fost impresionat de ceea ce am văzut, m-am hotărât să scriu câteva cuvinte despre acest adăpost. A fost recunoscut oficial de către Guinness World Records că fiind cel mai mare adăpost de câini din lume în anul 2005. Pentru mai multe informaţii despre aceasta, puteţi accesa următorul link: http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/largest-dog-shelter

Adăpostul împrejmuit de pădure, se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 40.000 m² şi găzduieşte aproximativ 6000 de câini. În urma dialogului cu domnii Dr. Adrian Stamate şi Dr. Radu Alin, am aflat că lunar sunt abandonaţi aproximativ 300 de câini, adulţi sau pui iar o mare parte dintre ei ajung la adăpost răniţi în urma accidentelor rutiere, fapt pentru care este necesară intervenţia personalului medical al adăpostului, câinii fiind transportaţi cu mijloacele de transport autorizate care aparţin unităţii.

Adăpostul cu cea mai mică rată de babesioza din România, lucru datorat în mare parte utilizării de antiparazitare externe Ceva Sante Animale, oferă spre adopţie pui sau adulti cu garanţia că toţi câinii sunt vaccinaţi, crotaliati şi microcipati, personalul veterinar efectuând lunar între 300 şi 500 de sterilizări. Tot de la dl. Dr. Adrian Stamate am aflat că majoritatea câinilor ajung la familii adoptive din România şi Germania. Adăpostul are cca 80 de angajaţi, din care 2 medici veterinari, 4 asistenţi, conducători auto şi oameni responsabili cu întreţinerea celor 35 de padocuri şi a spaţiilor special destinate mamelor cu pui.

Trebuie să menţionăm că Adăpostul de Câini - A.U.L.I.M a fost înfiinţat de doamna Ute Langenkamp şi este finatant de Organizaţia  Tierhilfe Hoffnung din Germania.

A.U.L.I.M încearcă să responsabilizeze şi elevii, Organizaţia  Tierhilfe Hoffnung  trimiţând săptămânal o echipă în şcolile generale din judeţul Argeş, pentru a discuta despre protecţia animalelor, cu predilecţie a câinilor 

                                                                                                                                                                                                                                      Radu ANGHEL

                                                                                                                                                                                                                    

Sus