Ceva Sante Animale a lansat versiunea în limba română a Ghidului GRAM

În anul 2015, un studiu independent, comandat de Ceva pentru medicii veterinari din Europa, a stabilit că aproape 60% din medicii veterinari care solicită formare profesională suplimentară, ar dori să primească mai multe informații cu privire la utilizarea...

Ceva a lansat acest ghid GRAM în ideea de a veni în sprijinul medicilor veterinari cu orientări practice legate de tratamentul cu antibiotice la animalele de companie.

Timp de peste 80 de ani antibioticele ne-au protejat pe noi, familiile noastre și animalele noastre de companie. Acum depinde de noi toți să facem tot ce ne stă în putință ca să le protejăm la rândul nostru.

Medicii veterinari, ca toți membrii societății, sunt în prezent victimele unei avalanșe de informații privitoare la dezvoltarea antibiorezistenței  și de mesaje confuze cu referire la ceea ce ar trebui făcut pentru rezolvarea acestei probleme spinoase.

Principiul utilizării raționale nu este ceva nou. Timp de mai mulți ani Ceva a susținut că antibioticele ar trebui să fie folosite “cât mai puțin posibil și numai atât cât este necesar” și că: “numai medicul veterinar este în măsură să pună diagnosticul corect, să aleagă cel mai bun antibiotic pe care să-l prescrie la pacientul potrivit, la momentul potrivit și numai la animalele infectate”.

În anul 2015, un studiu independent, comandat de Ceva pentru medicii veterinari din Europa, a stabilit că aproape 60% din medicii veterinari care solicită formare profesională suplimentară, ar dori să primească mai multe informații cu privire la utilizarea antibioticelor potrivite, în situația potrivită.

Grupul de 10 experți care au participat la elaborarea noului ghid GRAM, a reunit lideri de opinie din toată Europa și din diverse domenii ale medicinii și farmacologiei veterinare, lideri recunoscuți la nivel mondial pentru expertiza lor în antibioterapie. Recomandările lor sunt cuprinse în acest ghid GRAM (Ghid pentru utilizarea rațională a substanțelor antimicrobiene) detaliat și ușor de utilizat pentru a ajuta la reducerea dezvoltării rezistenței la antibiotice la animalele de companie.

Prezent la lansare, Dr. Francois Bost, șeful departamentului Ceva pentru animale de companie, a declarat:

“Ca medici veterinari, știu că suntem cu toții preocupați de a face lucrurile în mod corect, de a lua deciziile potrivite, nu numai pentru a proteja animalele aflate în grija noastră, dar de asemenea pentru a proteja viitorul antibioticelor care sunt vitale pentru medicina modernă. ”

Sus