Ceva susține sportul juvenil

În luna aprilie 2020, echipele de baschet feminin 2008 și 2009 ale clubului de stat Olimpia București au dorit să participe la Turneul Internațional de Baschet din Viena, cu sprijinul câtorva sponsori, printre care și Ceva Santé România.

Din păcate, pandemia a pus “on hold” acest proiect pentru 2 ani, până în aprilie 2022. Cu toate astea, mini-baschetbalistele Olimpiei, antrenate de soții Cusceac, doi antrenori inimoși care pun suflet și pasiune în inițierea micilor sportivi spre frumosul, dar și dificilul drum spre performanță, au continuat să se antreneze anul trecut acasă, în parc, și apoi, de la începutul acestui an, în sala clubului, astfel încât s-au înscris la Festivalul de Baschet de la Costinești – iulie 2021. Au avut astfel șansa să participe din nou, după o lungă pauză, la o competiție unde au jucat, au luptat, au zburat și, în final, au sărbătorit. 

Echipa de baby baschet Olimpia (jucătoare născute în 2011 sau mai mici) a jucat 8 meciuri la această competiție și a reușit să termine învingătoare în toate confruntările.

Două săptămâni mai târziu, în cadrul campionatului național U12, echipa de baschet Olimpia U12 (jucătoare născute în 2009 sau mai mici) a reușit să se claseze pe locul 2.  

Baschetul este un sport complet, ce poate fi jucat la orice vârstă, indiferent dacă ai făcut performanță sau nu. Acasă la coșul tău, cu prietenii la o joacă în parc sau organizat în competiții sportive, baschetul înseamnă eleganță, finețe și precizie. Nu în ultimul rând, fiind un joc de echipă, baschetul cimentează relații. Împreună fiecare poate mai mult, împreună putem atinge maximul. 

Pe terenurile de la Costinești, mini baschetbalistele cu bandane Ceva au alergat după mingea portocalie, zâmbind mândre după fiecare reușită – un procedeu tehnic și mai ales după un cos marcat, au redescoperit spiritul competițional, s-au bucurat nespus după victorie, au suferit după eșec, dar și-au respectat adversarii printr-un fairplay remarcabil cu un salut simplu, cu o atingere de mână a celui care timp de 40 de minute a fost în tabăra adversă.

Sportul juvenil este susținut și de Ceva Santé Animale România. Sperăm să ne vedem și la Viena în aprilie 2022!

Sus