“Efective sănătoase pentru hrană sănătoasă”

Săptămâna trecută, la Simpozionul de Vaccinologie Aviară de la Barcelona, Ceva Sante Animale a furnizat primele dovezi ştiinţifice că vaccinarea în staţia de incubaţie, folosind noile tehnologii vaccinale poate crea o schimbare majoră de la protecţia...

Libourne, 16 martie 2016 – Timp de peste optzeci ani antibioticele au protejat atât sănătatea animalelor cât şi a oamenilor. Protejarea utilizării lor viitoare, printr-o utilizare mai bine direcţionată a devenit o problema stringentă pentru guvernele, autorităţile sanitare, medicii veterinari şi producătorii de carne de pasăre. Producţia cărnii de pasăre fără antibiotice aduce cu ea multe provocări şi probleme potenţiale de bunăstare. Poate fi livrată, în contextul în care se constată o cerere din ce în ce mai mare de hrană sănătoasă, şi în acelaşi timp să ne asigurăm că păsările care se îmbolnăvesc sunt tratate corespunzător? 

Producătorii de carne de pasăre au parte de mari provocări pentru a ajusta procesul de producţie. Una din problemele presante ale schimbării este necesitatea unui management mai bun al statusului de sănătate în fermele de păsări. Încă de la apariţia primelor boli respiratorii foarte virulente, la începutul anilor 1950, industria globală a purtat o lupta constantă pentru a proteja efectivele de păsări împotriva acestor boli, prin biosecuritate şi programe de vaccinare. 

Vaccinarea a fost considerată eficientă dacă a prevenit şi a redus simptomele clinice ale efectivelor de păsări afectate. Cu toate aceste, utilizarea pe scară a largă a unor noi tehnologii vaccinale, cum sunt Transmune™, Vectormune ND™ şi Vectormune Al™ , asociate cu aplicarea corectă în staţia de incubaţie, oferă mai mult decât protecţie împotriva semnelor clinice ale bolii, prin reducerea riscului de apariţie a acesteia şi probabilităţii că păsările să se îmbolnăvească.

 Dr. SYLVAIN COMTE a spus: “Studiile efectuate în teren, asociate cu muncă oamenilor de ştiinţă şi a crescătorilor de păsări, au arătat că aplicarea corectă, consecvenţă, a noilor tehnologii vaccinale permite producătorilor să controleze şi să reducă  riscul de îmbolnăvire atât a efectivelor de păsări prezente cât şi a următoarelor serii.. Acest lucru reduce atât riscul apariţiei bolilor clinice şi subclinice cât şi necesitatea tratării lor cu antibiotice.” Angajamentul Ceva în utilizarea responsabilă a antibioticelor este evidenţiată prin programele de vaccinare care se concentrează pe protecţia împotriva bolilor dar şi pe reducerea riscului lor de răspândire. 

Dr. SYLVAIN COMTE continuă: “Această abordare inovatoare urmăreşte că păsările din ferme să fie mai sănătoase şi mai puţin expuse infecţiilor bacteriene, satisfăcând nevoile comune ale consumatorilor şi producătorilor. Ceva Sante Animale va continua să contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate a păsărilor şi va ajuta în continuare industria avicola să facă faţă noilor provocări legate de creşterea păsărilor fără antibiotice.”

La lucrarile Simpozionului care a avut loc la Hotel W din Barcelona au participat 380 de invitati din toata lumea, medici veterinari, specialisti in avicultura, lideri de opinie. Printre invitaţi a-au numărat şi 20 de participanţi din România. 

Dorim să le mulţumim invitaţilor noştri pentru participarea la lucrările Simpozionului de Vaccinologie Aviară.

Sus