Interviu cu Dr. Ana Boncea, medic veterinar rezident la European College of Veterinary Dermatology

Cu ocazia celei de-a V-a ediții a Congresului Societății Române de Dermatologie Veterinară, care a avut loc luna octombrie la Piatra Neamț, am stat de vorbă cu Dr. Ana Boncea – al cărei nume devine unul de referință în dermatologia veterinară din România.

1. Spune-ne, te rugăm, ce ți-a adus ție Congresul SRDV de anul acesta?

 Ediția a cincea SRDV, desfășurată la Piatra Neamț a fost cu adevărat o provocare!

A fost primul eveniment -de tip congres- organizat departe de casă. Astfel, tot procesul de organizare mi s-a părut oarecum “delicat”, comparativ cu edițiile precedente. Un proces încărcat de multe emoții și satisfacții :) Am învățat nenumărate lucruri noi, care mă vor ajuta negreșit in viitor și sunt recunoscătoare pentru invitația de a participa la acest proiect.

A fost cel mai curajos proiect SRDV și s-a dovedit a fi un succes! Au fost mulți oameni care au ajutat “din spatele cortinei”. Le mulțumesc din tot sufletul!

 

2. Tu ești un lector bun? :) Ce faci să devii un lector și mai bun? :)

 La prima întrebare consider ca ar fi ideal să răspundă colegii mei :) Sper din tot sufletul să mă încadrez in categoria lectorilor “buni”! Cu siguranța ma încadrez in categoria lectorilor “nebuni” care au rupt barierele prezentărilor clasice și care își expun intr-un mod distractiv lucrările :)

Lucrez cu mine in fiecare zi la îmbunătățirea transmiterii mesajului către interlocutorul meu, fie el colegul meu, copilul meu, partenerul, prietenul etc. Consider că este cheia succesului.

 

3. Ce alte proiecte te țin ocupată în această perioadă?

 In primul rând studiul pentru examen. Începând cu această lună, studiul va reprezenta probabil 85% din întreaga mea activitate.

In rest,

- Întâlnirile cu toți partenerii SRDV

- Răspunsul din partea Editorului Veterinary Dermatology J., in legătura cu cele 2 studii transmise pentru review. Sper să reușesc publicarea lor cât mai curând.

- Finalizarea unor case reports in vederea publicării lor in același jurnal

- Incheierea raportului anual pentru rezidențiat și finalizarea tuturor documentelor necesare pentru participarea la examen

- 2 module SRDV de tip workshop (Dec 2018 și Martie 2019)

- O prezentare in cadrul unui eveniment organizat in FMVB (Dec 2019)

- O conferința SRDV (Martie 2019)

- Proiectul RSVO: Societatea Română de Oncologie Veterinară (mai 2019)

- Congresul Anual SRDV (Octombrie 2019)

- proiectul personal FalconVet-VetDermTherapy

4. Ce calități îți place să găsești la colegii mai tineri, aflați la început de drum?

Energia interminabilă și “setea pentru știință”.

 

5. Ce așteptări ai din partea companiilor partenere în cadrul asociației SRDV?

Să fie alături de această societate și la ediția 50 SRDV :) Echipa SRDV apreciază enorm ajutorul oferit de către partenerii noștri! Fără ajutorul lor nu ne-am fi bucurat de această societate.

6. Care sunt sfaturile pe care le-ai acorda celor care urmează să “adopte” un animal de companie? Care sunt lucrurile pe care trebuie să le aibă în vedere?

Cei care doresc un animal de companie ar trebui sa facă o vizita la medicul veterinar să discute despre ce presupune această responsabilitate. La fel de bine ar trebui sa ceară informații din partea crescătorului, prietenilor care dețin animale de companie s.a.m.d. Trebuie analizate toate detaliile legate de acest proces de adopție/achiziționare/întreținere un animal de companie. Lista este destul lungă, cel puțin in opinia mea :)

Consider prioritar ca viitorul pet sa aibă un medic curant, vizitat regulat. Astfel, pacientul va avea parte de cele mai bune decizii, luate la momentul potrivit.

Vă mulțumesc frumos pentru acest interviu!

Ana, și noi îți mulțumim și îți dorim mult succes, creativitate și energie pentru toate proiectele tale!

Sus