o CASA plina de bucurie si speranta

Pe 26 noiembrie si-a deschis portile MagicHome Fundeni, situata in apropierea celui mai mare centru oncologic pediatric din tara (Institutul Oncologic Bucuresti). MagicHome este refugiul parintilor cu copii bolnavi de cancer. Beneficiarii sunt preponderent familii cu copii diagnosticati cu afectiuni oncologice, insa acestia pot fi si din alte categorii – boli cronice grave, arsuri, boli rare (imunodeficiente).

Ce este si Cum a aparut conceptul de MagicHome?

Atunci cand calatoresc pentru testari medicale si tratament, ca si pe parcursul perioadelor de internare, copiii au nevoie ca parintii sa le fie alaturi, sa aiba grija de ei, sa ii ajute si sa le ofere sprijin emotional, sa le gateasca conform dietelor speciale si sa le spele hainele. Spitalele nu dispun de facilitati auxiliare prin care sa gazduiasca parintii, ei fiind nevoiti sa traiasca pe un scaun langa patul copiilor lor, zile, saptamani, luni.

MagicHome reprezinta o solutie salvatoare pentru familiile care nu isi pot permite un loc in care sa stea, un loc in care parintii primesc sprijin material si uman din partea personalului si consiliere prin participarea la sedintele de terapie.

Ne-am numarat si noi, Ceva Sante Animale Romania printre norocosii sponsori ai acestui proiect si am vizitat MagicHome Fundeni pe 26 noiembrie. Am fost primiti de o echipa de tineri inimosi si prietenosi intr-o CASA vesela si calda, o CASA plina de bucurie si speranta.

Am plecat de acolo cu un sentiment de mandrie, solidaritate, empatie si dragoste pentru ca am contribuit si noi la o bucatica din acest proiect: CASA SPERANTEI.

Sus