Precizia, cuvântul cheie în lupta contra paraziților la bovine

Ca fermieri, veterinari și oameni, trebuie să acceptăm noile provocări legate de tratamentul paraziților. Pentru că mai puțin astăzi înseamnă mai mult mâine. Luați măsuri acum pentru a proteja eficacitatea deparazitantelor, sănătatea animalelor aflate...

Rezistența la antiparazitare

Paraziții (intestinali și viermii pulmonari) care infesteaza bovinele dezvoltă rezistență la tratament. În practică, acest lucru înseamnă că, atunci când aplicați un deparazitant, în cel mai bun caz se elimină paraziții care sunt sensibili la substanța activă, dar rămâne o populație de  viermi care este rezintentă la acel tratament specific. Iar această populație de paraziți de dezvoltă. Tratamentul animalelor care au ingerat acești viermi rezistenți cu același deparazitant poate să nu aibă rezultatele dorite. În absența vaccinurilor sau a moleculelor noi care să ofere protecție, păstrarea eficacității antihelminticelor actuale constituie piatra de temelie a gestionării infestațiilor cu viermi, pentru a proteja sănătatea și bunăstarea animalelor, menținând în același timp profitabilitatea fermei.

Rezistența este consecința inevitabilă a controlului nematodelor cu antihelmintici. Dar unii factori pot accelera dezvoltarea rezistenței:

- neselectarea animalelor bolnave sau utilizarea excesivă a deparazitantelor

- subdozarea

- utilizarea deparazitantelor cu acțiune îndelungată

- strategia de dozare și rotația pășunilor (toate animalele tratate trebuie apoi mutate pe o pășune curată)

- lipsa procedurilor de carantină

Utilizarea de rutină a antihelminticelor este din ce în ce mai puțin durabilă, deoarece rezistența la acestea poate crește. Luați măsuri acum pentru a proteja eficacitatea deparazitantelor.

Probleme de mediu

Contaminarea solului cu reziduuri chimice a devenit o problemă din ce în ce mai acută, din cauza impactului potențial asupra mediului, a toxicității asupra speciilor nevizate (de exemplu, gândacii de bălegar și viața acvatică) și a riscurilor potențiale pentru viabilitatea agriculturii.

Consumatorii și producătorii sunt din ce în ce mai conștienți de impactul tratamentelor pentru animale asupra mediului.

Controlul eficient al deparazitantelor este esențial pentru un control mai bun al bolilor și pentru îmbunătățirea sănătății animalelor.

Puteți acționa și păstra sănătatea și productivitatea animalelor, ținând cont de mediu!

Siguranța alimentară

Interesul public general pentru siguranța alimentelor a arătat o creștere semnificativă în ultimii ani. Consumatorii sunt mult mai conștienți și mai îngrijorați când vine vorba de siguranța alimentară și originea hranei, deoarece sunt mai atenți la propria sănătate. Drept urmare, consumatorii sunt din ce în ce mai pretențioși și mai atenți cu ceea ce beau și mănâncă. Pentru a menține încrederea consumatorilor, industria lactatelor trebuie să se adapteze în continuare și să răspundă în mod adecvat.

Controlul eficient al viermilor este o componentă importantă pentru obținerea unui control mai bun al bolilor și bunăstarea animalelor. Dar trebuie să se acorde întotdeauna atenție evitării reziduurilor din produsele destinate consumului uman.

Sănătatea și bunăstarea animalelor

Împărtășim lumea noastră cu miliarde de animale. Animalele susțin economiile, hrănesc populațiile din întreaga lume, furnizează substanțe nutritive prețioase și sunt cruciale pentru o planetă cu o populație în creștere. Lumea noastră se bazează pe animale sănătoase.

Controlul bolilor este obligatoriu pentru a menține sănătoase animalele producătoare de alimente și pentru a evita suferințele inutile.

Productivitate și profitabilitate

În calitate de veterinari și producători de lactate, există noi provocări și reglementări pe care trebuie să le respectăm, menținând în același timp o productivitate și o profitabilitate crescute în fermă.

Controlul durabil al bolilor și controlul eficient al paraziților sunt o componentă importantă a bunei gestionări a fermelor. Dar utilizarea neselectivă a deparazitantelor poate fi costisitoare și se poate dovedi ineficientă din cauza dezvoltării rezistenței la acestea.Utilizați o soluție injectabilă precisă de eprinomectină și tratați selectiv vacile de lapte.

Sus